1. ایمپلنت دندان چیست؟
  2. آیا ایمپلنت دندانی درد دارد؟
  3. دلایلی که نباید جای دندان از دست رفته را خالی بگذارید:
  4. آیا ایمپلنت دندان، مصنوعی به نظر می رسد یا طبیعی؟
  5. چه مدت بعد از کشیدن دندان می توان ایمپلنت را جایگزین کرد؟
  6. به چه تعداد ایمپلنت دندان نیاز دارم؟
  7. انواع ایمپلنت دندان
  8. مزایای ایمپلنت دندان
  9. معایب ایمپلنت دندان
  10. مراقبتهای لازم پس از انجام ایمپلنت دندان
  11. ایمپلنت دندان  یا بریج، کدام روش بهتر است؟
  12. عفونت‌های ایمپلنت دندان
  13. علائم عفونت ایمپلنت دندان
  14. ایمپلنت دندان برای بیماران دیابتی
  15. جایگزین های ایمپلنت دندانی
  16. تصورات اشتباه رایج در مورد ایمپلنت دندان
  17. تاثیر ایمپلنت های دندانی بر بهبود زندگی
  18. سن مناسب جایگزین کردن دندان
  19. پیوند استخوان در ایمپلنت دندان
  20. ایمپلنت دندان برای دندان های شکسته 
  21. ایمپلنت دندان برای کسانی که پوکی استخوان دارند
  22. استفاده از آنتی بیوتیک در درمان ایمپلنت
  23. تغذیه و رژیم غذایی بعد از ایمپلنت دندان
  24. ایمپلنت تیتانیوم بهتر است یا ایمپلنت زیرکونیا؟
  25. ایمنی ایمپلنت دندان
  26. طول عمر ایمپلنت دندان
  27. تفاوت ایمپلنت دندان و لمینت دندان
  28. آیا ایمپلنت دندان پوسیده می شود؟
  29. ساختار ایمپلنت دندان
  30. تفاوت ایمپلنت دندان و تاج دادن (روکش)
  31. تفاوت ایمپلنت دندان و کامپوزیت
  32. علائم شکست ایمپلنت
  33. مراقبت از ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان: برخی از مردم به دلیل افزایش سن و یا دیگر مشکلاتی که ممکن است برای هرکسی پیش آید، یک یا تعدادی از دندان‌هایشان را از دست داده‌اند. این مشکل نه تنها از لحاظ ظاهری خوشایند نیست، بلکه مشکلات دیگر مانند ناراحتی ناشی از خوب غذا نخوردن و… را نیز به وجود می‌آورد. به دلیل مشکلات این چنینی و نیز  مسائل زیبایی شناختی دندان ها ، افراد به دنبال روشی دائمی برای جایگزینی دندان های از دست رفته ی خود هستند. پیش از به وجود آمدن ایمپلنت دندان، استفاده از پروتز متحرک (در اصطلاح عامیانه دندان مصنوعی) به جای ایمپلنت مرسوم بود.

اما امروزه، کاشت ایمپلنت باعث انقلابی در جایگزینی دندان ها شده است. قبل از اینکه ایمپلنت دندان به وجود بیاید، افراد دارای پروتز دندان قادر به جویدن انواع بسیاری از مواد غذایی نبودند. امروزه این مشکل با استفاده گسترده از ایمپلنت دندان مرتفع شده است. کوتاهترین تعریف ایمپلنت دندان می تواند این باشد که “ایمپلنت یک دندان مصنوعی دائمی برای جایگزینی دندان و یا دندان های از دست رفته است که درست همانند دندان های طبیعی عمل می کند”.

در واقع ایمپلنت به پیچ ساخته شده از جنس تیتانیوم گفته می شود که در استخوان فک کاشته شده و جایگزین دندان از دست رفته می شود. ایمپلنت های دندانی میتوانند یک پارچه و یا دو تکه باشند و توسط پیچ اتصال قسمت تاج و ریشه به هم وصل شوند.

آیا ایمپلنت دندانی درد دارد؟

ایمپلنت دندان ، بیشتر جنبه‌ی درمانی دارد و مسلما با اندکی درد همراه می‌باشد. درد ایمپلنت دندان معمولا 6 الی 10 روز طول می‌کشد و اگر مدت زمان بیشتری طول بکشد و یا درد غیرقابل تحملی داشته باشید، حتما مشکلی وجود دارد و باید به متخصص ایمپلنت دندان خود مراجعه کنید. همچنین اگر تورم در دهان و لثه‌ خود احساس کردید بعد از گذشت 3 الی 5 روز کاهش و بهبود می‌یابد. احساس درد و ناراحتی بعد از ایمپلنت دندان برحسب گستردگی جراحی معمولی است. اگر دندانپزشک شما بعد از عمل برای شما مسکن تجویز نکرد یعنی میزان درد و ناراحتی شما کم خواهد بود. زمانی که احساس ناراحتی و درد بعد از ایمپلنت دندان کردید میتوانید از ایبوپروفن یا تینول استفاده کنید. بعد از 3 تا 5 ساعت بعد از ایمپلنت دندان بی حسی از بین میرود و احساس ناراحتی خواهید کرد. پس بهتر است قبل از اینکه بی حسی از بین برود از غذای نرم و دوز اول داروی تجویزی پزشک که ضد درد است مصرف کنید. در حین انجام ایمپلنت ممکن است کمی درد احساس کنید که این درد طبیعی بوده و معمولا بین 6 تا 10 روز پس از جراحی ادامه دارد که می‌توانید با تجویز دندانپزشک خود از داروهای مسکن استفاده کنید. همچنین اگر تورم در دهان و لثه‌ خود احساس کردید بعد از گذشت 3 الی 5 روز کاهش و بهبود می‌یابد.

دلایلی که نباید جای دندان از دست رفته را خالی بگذارید:

ایمپلنت دندان: اکثر دندانپزشکان حرفه ای اغلب توصیه می کنند که برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته تان ایمپلنت را در نظر داشته باشید. این توصیه ها بر اساس مطالعات بهداشت دهان و دندان می باشد که مشکلات دهانی مانند دندان های شل و مشکل غذا خوردن به خاطر نبود دندان را برطرف می کنند. اما چگونه این مشکل ها و سایر مشکلاتی که با فضاهای خالی دهان مرتبط هستند بر سلامت عمومی شما تأثیر می گذارد؟ و چگونه ایمپلنت دندان کمک می کند تا از بروز مشکلات بیشتر جلوگیری شود؟ 

اگر نگران هزینه های بالای ایمپلنت دندان هستید ، می توانید با بهره گیری از شرایط ایمپلنت دندان اقساطی در کلینیک دندانپزشکی پارس کاشان با خیالی آسوده شروع به درمان ایمپلنت دندان کنید.

تلفظ صحیح کلماتی که باعث ایجاد گفتار می شوند از طریق چرخاندن زبان و فشار دادن به سقف دهان و دندان حاصل می شود. بنابراین دندان هایی که از دست می روند گفتار شما را تغییر می دهند. این امر می تواند باعث شود که هنگام صحبت کردن سوت بزنید و یا حتی تف کنید چون که زبان هیچ تماسی با دندان ندارد. ایمپلنت ها بسیار قابل استفاده هستند به خصوص برای دندان های جلویی. نه تنها فضای دندان های از دست رفته را پر می کنند بلکه نقطه تماسی به هنگام صحبت کردن برای زبان ایجاد می کنند و گفتار شما را تقویت می کنند.

آیا ایمپلنت دندان، مصنوعی به نظر می رسد یا طبیعی؟

ایمپلنت دندان: یکی از بزرگترین نگرانی در میان افرادی که قصد انجام ایمپلنت را دارند این است که آیا دندان های جدید شان طبیعی به نظر می رسد یا خیر. به خصوص بیمارانی که نیاز به ایمپلنت دندان های جلو دارد. تقریباً جواب همیشه یک بله ی جانانه است. ایمپلنت دندان به گونه ای طراحی شده است که دقیقاً عین دندان های طبیعی شما به نظر برسد و احساس شود. و در مقایسه با سایر گزینه های ترمیم کننده ی دندان های از دست رفته (یعنی پل ها)، ایمپلنت طبیعی ترین گزینه می باشد. موفقیت ایمپلنت دندان وابستگی زیادی به شرایط استخوانی فک و نیز مهارت و تجربه متخصص ایمپلنت دندان دارد. برای انجام یک ایمپلنت دندانی که طبیعی به نظر برسد حتما به جای دندانپزشک عمومی به یک متخصص ایمپلنت دندان مراجعه کنید. 

در واقع این که آیا ایمپلنت دندان طبیعی به نظر می رسد یا خیر، یکی از رایج ترین سؤالاتی است که بیماران قبل از انجام کاشت ایمپلنت از متخصص ایمپلنت می پرسند، نگرانی های بیماران قابل درک است. آخرین چیزی که یک فرد می خواهد این است که نتیجه طبیعی از آب درآید.

افرادی که قصد انجام ایمپلنت به روی دندان های جلویی شان را دارند بیشتر در مورد ظاهر ایمپلنت دندان سوال می پرسند زیرا این قسمت جایی است که ایمپلنت های دندان بیشترین تأثیر را روی لبخند و اعتماد به نفس بیمار نسبت به ظاهرش دارد. برای گرفتن یک نتیجه ی طبیعی مهم است ایمپلنت شما توسط یک متخصص ایمپلنت دندان ماهر و با تجربه انجام شود.

 تقریباً تمام افرادی که در کلینیک دندان پزشکی پارس کاشان  کاشت ایمپلنت انجام داده اند متوجه شدند که ایمپلنت از آنچه که تصور می کردند بهتر به نظر می رسد و احساس می شود. از این که دندان هایی در دهان دارند که طبیعی به نظر می رسند بسیار هیجان زده اند، به خصوص در قسمت هایی که دندان نداشتند.

چه مدت بعد از کشیدن دندان می توان ایمپلنت را جایگزین کرد؟

در ایمپلنت دندان دو روش اساسی برای کاشت ایمپلنت بعد از کشیدن دندان وجود دارد. مورد اول قرار دادن فوری ایمپلنت دندان در زمان کشیدن دندان است. این تکنیک فقط در موارد خاص که استخوان کافی برای تثبیت کاشت دندان وجود دارد قابل استفاده است و محل مورد نیاز برای کاشت از محل دندان کشیده شده خیلی بزرگ نیست. مزیت این روش این است که در زمان بیمار صرفه جویی می کند و تعداد جراحی های مورد نیاز را کاهش می دهد. نقطه ضعف این روش در این است که میزان احتمال ایمپلنت ناموفق افزایش می یابد.

روش دوم ایمپلنت دندان بعد از کشیدن دندان ، قرار دادن پیوند استخوان در محل استخراج و اجازه دادن به آن برای حدود سه ماه برای بهبودی است. پس از حداقل سه ماه بهبودی برای استخوان ، می توان ایمپلنت دندان را قرار داد. این تکنیک از میزان موفقیت بسیار قابل پیش بینی تر برخوردار است.

با استفاده از هر دو روش محل مورد نیاز برای کاشت، یا برش استخوان باید دقیقا به اندازه ایمپلنت دندان در استخوان ساخته شود. سپس پایه اصلی ایمپلنت داخل محل مورد نظر قرار می گیرد. سپس  درپوش پیچ یا نیم پایه روی کاشت قرار می گیرد. پس از آن  بافت لثه بسته با توجه شرایط هر مورد بسته می شود.

اکثر افراد به دلیل بالا بودن قیمت ایمپلنت دندان به گزینه های دیگر جایگزینی دندان روی می آورند که این گزینه ها هرچند در ابتدا هزینه ی پایین تری نسبت به قیمت ایمپلنت دندان دارد، با اینحال هزینه های بعدی که ایجاد می کند می تواند از قیمت تمام شده ی ایمپلنت بیشتر باشد. برای تسهیل پرداخت هزینه ی ایمپلنت دندان، کلینیک دندانپزشکی پارس کاشان شرایط ایمپلنت دندان اقساطی و ایمپلنت ارزان را در مرکز خود دایر کرده است.

به چه تعداد ایمپلنت دندان نیاز دارم؟

ایمپلنت دندان: برای افرادی که دندانهای ناقص دارند ، کاشت دندان گزینه بسیار خوبی برای برگرداندن لبخند و زندگی آنهاست. بسیاری از افراد سؤال می کنند “چه تعداد ایمپلنت دندان برای من لازم است؟” 

  • اگر شما فقط یک دندان از دست رفته دارید، فقط به یک ایمپلنت نیاز دارید.
  • اگر دو یا چند دندان از دست رفته دارید ممکن است برای هر دندان، یک ایمپلنت احتیاج نداشته باشید ، تعداد کاشت مورد نیاز با توجه به حجم استخوان در محلی که قرار است ایمپلنت گذاشته شود تعیین می شود.

در فک فوقانی ، حجم استخوان به طور کلی ضعیف تر است ، بنابراین معمولاً کاشت دندان بیشتر از قوس پایین مورد نیاز است. در فک پایین معمولاً چگالی استخوان وجود دارد ، بنابراین کمتر به کاشت بالاتر از قوس فوقانی نیاز است.

  • شکاف سه دندان از دست رفته در هر نقطه از دهان به طور معمول منجر به دو ایمپلنت دندان می شود که از  سه دندان پشتیبانی می کنند.
  • شکاف چهار دندان از دست رفته در پشت دهان به طور معمول منجر به سه ایمپلنت دندانی می شود که از چهار دندان پشتیبانی می کند.
  • اگر شما همه ی دندان های خود در یک فک یا هر دو فک را از دست داده اید، میزان کاشت دندان مورد نیاز برای قوس کامل دندان ها به چند عامل بستگی دارد:
  • کدام فک تحت درمان قرار می گیرد
  • مقدار استخوان موجود
  • سیستم عضلانی بیمار در هنگام جویدن غذا
  • طراحی پروتز (ثابت یا قابل جابجایی)

با افزایش تعداد ایمپلنت مورد نیاز ، هزینه ی ایمپلنت دندان نیز افزایش می یابد. کلینیک دندانپزشکی پارس کاشان برای رفع نگرانی های بیماران خود در زمینه ی پرداخت هزینه ی ایمپلنت دندان، با ارائه ی شرایط ایمپلنت اقساطی سعی در تسهیل کردن پرداخت هزینه ی ایمپلنت دندان نموده است.

انواع مراحل کاشت ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان در سایزها، طول‌ها و انواع مختلفی وجود دارد. دکتر متخصص، با توجه به موقعیت دندان‌ها تصمیم می‌گیرد که کدام نوع از ایمپلنت برای بیمار مناسب می‌باشد. دندانپزشک یک پیچ مخصوص ایمپلنت را در لثه بیمار قرار داده و سپس دندان مصنوعی را روی آن می‌گذارد که می‌توانید آنها را همانند دندان‌های طبیعی مسواک بزنید. این درمان ممکن است مقداری سخت باشد. نوع ایمپلنت دندان هر فردی با فرد دیگر متفاوت است. ایمپلنت دندان بر اساس شکل، روش کاشت، تعداد مراحل و… به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شود که متخصص ایمپلنت با توجه به شرایط و نیاز بیمار یکی از انواع ایمپلنت را انتخاب می‌کند:

  1. ایمپلنت یک مرحله‌ای: در ایمپلنت تک مرحله‌ای، بعد از قرار گرفتن قطعه ایمپلنت داخل استخوان فک مقداری از آن از بافت لثه بیرون می‌ماند و پس از بهبودی کامل دیگر نیازی به جراحی مجدد برای گذاشتن تاج دندان روی آنها نیست، یعنی ایمپلنت و اباتمنت (واسطه‌ای برای نصب دندان پرتزی یا همان تاج دندان بر روی فیکسچر) در یک مرحله نصب می‌شوند. از معایب این روش می‌توان به آسیب پذیر بودن آن نسبت به نیروهای داخلی اشاره کرد، بنابراین باید به درستی و احتیاط انجام شود تا مشکل و اختلالی در فرآیند درمان و بهبود ایجاد نکند.
  2. ایمپلنت دو مرحله‌ای: در این روش که رایج‌ترین نوع ایمپلنت است، ایمپلنت داخل استخوان فک و زیر بافت لثه قرار می‌گیرد، سپس بافت لثه را به وسیله بخیه مسدود می‌کنند تا از فشار وارده هنگام بهبود و التیام نواحی اطراف استخوان فک جلوگیری کنند. پس از اتمام دوره بهبودی جراحی اول، جراحی دوم انجام می‌شود تا اتصال تاج دندان و ایمپلنت صورت بگیرد.

مزایای ایمپلنت دندان

  • بعد از، از دست دادن دندان حتما باید سریعا جایگزینی برای دندان از دست رفته گذاشته شود تا مشکلاتی مثل کج شدن دندان‌های اطراف و عدم خوب جویدن غذا پیش نیاید. یکی از مزایای ایمپلنت این است که بلافاصله بعد از، از دست دادن دندان می‌توان از این روش برای جایگزین کردن آن استفاده کرد.
  • ایمپلنت دندان می‌تواند اعتماد به نفس از دست رفته‌ی فرد را به او بازگرداند، زیرا ظاهری شبیه به دندان طبیعی دارد.
  • با کاشت دندان به روش ایمپلنت می‌توان از مشکلاتی مثل تحلیل رفتن استخوان‌ها و فک جلوگیری کرد.
  • ایمپلنت دندان سلامت دندان‌های مجاور را تضمین می‌کند و به لثه‌ها نیز آسیبی نمی‌رساند.
  • امکان تجمع پلاک و باکتری در اطراف دندان مصنوعی بسیار بیشتر از دندان ایمپلنت شده می‌باشد. رعایت موارد بهداشتی در خصوص دندان ایمپلنتی بسیار ساده‌تر از روش‌های دیگر است. بنابراین احتمال پوسیدگی دندان و عفونت و التهاب لثه را به حداقل میزان ممکن می‌رساند.
  • با گذاشتن دندان مصنوعی، تلفظ برخی از حروف مشکل می‌شود و ممکن است روی تکلم فرد تاثیر بگذارد. اما ایمپلنت هیچگونه تاثیری روی تلفظ بیمار نخواهد داشت.
  • برخی از بیماران به دلیل ظاهر مصنوعی روکش یا دندان مصنوعی، از انجام درمان فرار می‌کنند. با استفاده از ایمپلنت، دندانپزشک قادر است دندانی با ظاهری کاملا شبیه به دندان طبیعی برای بیمار بگذارد. این مزیت باعث می‌شود افرادی که با ظاهر سایر روش‌های درمانی مشکل دارند، به راحتی از ایمپلنت برای جایگزین دندان از دست رفته‌ی خود استفاده کنند.
  • دندان ایمپلنتی بسیار شبیه به دندان‌های طبیعی می‌باشند، بنابراین رعایت بهداشت دهان و دندان بسیار راحت‌تر از روش‌های دیگر است.
  • دندان ایمپلنتی کاملا به استخوان فک متصل است و در آن ریشه دارد، بنابراین احتمال حرکت و تغییر حالت آن وجود ندارد و بیمار می‌تواند بدون نگرانی برای درمان این روش را انتخاب کند.
  • ایمپلنت، تنها راه درمان دائمی برای جایگزین دندان‌های از دست رفته می‌باشد. دیگر روش‌های درمانی دارای طول عمر محدودی هستند و بعد از چند سال باید تعویض شوند.

معایب ایمپلنت دندان

ایمپلنت در مقایسه با دیگر روش‌های درمانی شبیه به خود، تقریبا کمترین عوارض و معایب را دارد. با این وجود متناسب با جنس ایمپلنت، کیفیت آن و نحوه‌ی کار متخصص دندانپزشک این عوارض می‌تواند متغیر باشد. برخی از مهم‌ترین معایب ایمپلنت دندان عبارت اند از:

  • شکستن بدنه ایمپلنت: احتمال شکستن بدنه‌ی ایمپلنت بسیار ضعیف است اما غیرممکن نیست. در صورتی که فشار شدیدی به ایمپلنت وارد شود ممکن است بشکند. اگر ایمپلنت دچار شکستگی شود، امکان اصلاح آن وجود ندارد.
  • لق شدن و افتادن روکش ایمپلنت: با وجودی که امکان حرکت دندان ایمپلنتی وجود ندارد، اما اگر فشار‌های شدیدی به بخش‌هایی از ایمپلنت وارد شود ممکن است روکش ایمپلنت بیفتد. در صورت بروز چنین مشکلی حتما به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
  • عفونت ایمپلنت: مواردی که باعث عفونت ایمپلنت شود بسیار نادر است. با این حال بین بیماران این اصطلاح به اشتباه رایج شده است. در مواردی که کاشت ایمپلنت به درستی صورت نگیرد و دندان ایمپلنتی کاملا به استخوان جوش نخورد، ممکن است دندانپزشک دندان را جدا کند. در برخی موارد بیماران فکر می‌کنند که چون دندان ایمپلنتی عفونت کرده است، آن را خارج کرده‌اند که این باوری اشتباه است.
  • شل شدن پیچ داخلی ایمپلنت: همانطور که قبلا گفته شد، وارد شدن فشار زیاد به ایمپلنت ممکن است باعث بروز مشکلاتی مثل افتادن روکش ایمپلنت شود. این فشار حتی ممکن است به شل شدن پیچ داخلی ایمپلنت نیز کمک کند. این فشارها اغلب به دلیل مشکل دندان قروچه و حتی رفتن موادغذایی بسیار سخت یا رفتن سنگ زیر دندان است.

یکی دیگر از معایب ایمپلنت دندان ، می تواند قیمت ایمپلنت دندان باشد. بیشتر بیماران به دلیل هزینه ی بالای ایمپلنت دندان از شروع درمان منصرف می شوند و به سمت سایر گزینه های جایگزینی دندان می روند. امکان ایمپلنت اقساطی و ایمپلنت ارزان در این شرایط می تواند نگرانی های بیماران را در این زمینه کاهش دهد. کلینیک دندانپزشکی پارس کاشان خدمات خود را بصورت ایمپلنت اقساطی، کامپوزیت اقساطی و لمینت اقساطی با بهترین کیفیت ارائه می دهد.

مراقبتهای لازم پس از انجام ایمپلنت دندان

برای رسیدن به نتیجه مطلوب از ایمپلنت دندان باید بیمار همه‌ی مراقبتهایی که پزشک توصیه کرده است را پس از انجام ایمپلنت به خوبی انجام دهد.

  1. خونریزی: بعد از انجام جراحی ایمپلنت دندان خونریزی در محل کاشت دندان یا لثه، کبودی، تورم و حتی عفونت ممکن است رخ دهد که با انجام توصیه های متخصصان ایمپلنت اعم از استفاده از گاز استریل می‌توان به بهبود آن کمک کرد.
  2. تورم: اگر بعد از انجام ایمپلنت دندان تا دو الی سه روز تورم رخ دهد امری عادی محسوب ‌می‌شود. بعد از کاشت دندان تا 1 الی 2 روز ورم برجسته تر می‌شود و سپس تورمش کم شده و به حالت عادی باز می‌گردد. برای کاهش این تورم میتوان در 24 ساعت اول پس از جراحی با آب نمک رقیق دندانها را شستشو داد یا به صورت متناوب پس از جراحی کیسه یخ را بر روی ورم دندان به مدت 10 دقیقه گذاشت از شدت ورم کاسته شود.
  3. استراحت: بعد از انجام ایمپلنت دندان بیمار باید حتما استراحت کرده و فعالیت بدنی خود را تا حدی کاهش دهد و از انجام فعالیتهای بدتی شدید و ورزش تا 48 ساعت بپرهیزد.
  4. دارو: برای کاهش درد پس از جراحی تا دوروز میتونید از مسکن استفاده کنید. همچنین اگر پزشک برای شما آنتی بیوتیک تجویز کرده باشد باید تا انتهای آن را طبق دستور مصرف کنید.
  5. بهداشت دهان و دندان: موفقیت در ایمپلنت دندان تا حد زیادی به بهداشت دهان و دندان بیمار بستگی دارد. بیمار نباید تا دو روز بعد از جراحی از مسواک و نخ دندان استفاده کند و برای شستشوی دهان میتواند آب نمک رقیق را جایگزین کند. مسواک زدن دندان های به غیر از دندان ایمپلنت شده را یک روز بعد از جراحی و کل دندانها را 7 روز بعد از جراحی میتوان انجام داد.
  6. غذا خوردن: بعد از انجام جراحی ایمپلنت تا از بین رفتن بی حسی موضعی باید از خوردن هر گونه مواد غذایی به خصوص غذاهای سفت و مایعات گرم اجتناب کرد. بعد از بر طرف شدن ماده‌ی بی‌حسی توصیه می‌شود از مواد غذایی سرد مانند بستنی، ماست، پوره‌ی سیب زمینی و… استفاده کرد.
  7. استعمال دخانیات: کشیدن سیگار و قلیان پس از کاشت ایمپلنت تا حدی زیادی ترمیم وبهبود را به تاخیر می‌اندازد و به خونریزی و عفونت در محل جراحی دامن میزند.

ایمپلنت دندان  یا بریج، کدام روش بهتر است؟

ایمپلنت دندان و بریج هر دو روشی برای جایگزین کردن دندان از بین رفته است که هر کدام مزایا و معایب خود را دارد. قبل از درمان باید روش مناسب برای دندان‌هایتان را به کمک دندانپزشک انتخاب کنید. یکی از مهمترین مزایای ایمپلنت نسبت به بریج، سالم ماندن دندان‌های دیگر است. در بریج دندان، دندان‌های سالم طرفین ناحیه بدون دندان به عنوان پایه و پشتیبان عمل میکند به این صورت که دندان‌های طرفین بریج تراشیده شده و روکش می‌شود تا به شکل یک پل اتصال در محل بی‌دندان عمل کند ولی در ایمپلنت آسیبی به دندان‌های دیگر نمی‌رسد. در بعضی مواقع یک دندان هم به عنوان پایه استفاده می‌شود.

مشکل دیگر بریج این است که دندان‌هایی که زیر روکش قرار دارند طی گذشت چند سال دچار پوسیدگی می‌شود، در نتیجه شما به جای یک دندان خراب، دو یا سه دندان خراب دارید.

ایمپلنت نسبت به بریج دوام و طول عمر بیشتری دارد. طول عمر بریج  بین 10-15 سال است.

 بهداشت دهان و دندان در ایمپلنت بهتر و راحتتر انجام می‌شود .

هزینه‌ی بریج  نسبت به ایمپلنت دندان کمتر است اما با توجه به اینکه بریج بعد از چند سال دچار خرابی و پوسیدگی دندان‌های زیر روکش می‌شود و باید تعویض شوند که در نهایت بیمار هزینه‌ی بیشتری را باید پرداخت کند. ایمپلنت یک روش دائمی است که طی چندین مرحله در طول چند ماه انجام می‌شود و بیمار می‌تواند هزینه را در هر مرحله پرداخت کند.

ایمپلنت هم از لحاظ استقامت و محکم بودن و هم چنین قدرت جوییدن دارای کیفیت بالاتری نسبت به بریج است.

به طور کلی برای کسانی که دوست دارند دندان‌هایی با ظاهر طبیعی و زیبا و احساس بهتری در هنگام جویدن داشته باشند، کسانی که نمیخواهند دندان‌های سالم مجاور دندان از بین رفته‌شان تراشیده شود و کسانی که تمایل به استفاده از دندان مصنوعی متحرک ندارند، استفاد از ایمپلنت توصیه می‌شود.

ایمپلنت دندان دیجیتالی و بدون جراحی

یکی از انواع جدید ایمپلنت، ایمپلنت دیجیتالی می باشد.با ایمپلنت های دندانی دیجیتال، احتمال دارد که دندان موقت خود را در همان روز دریافت کنید. و به طور کلی بیشتر احتمال دارد که ترمیم تان را سریع تر، به طور متوسط ​​5-7 روز، در مقایسه با 123 روز برای روش های سنتی دریافت کنید. یکی از بهترین مزایای ایمپلنت های دندانی دیجیتال این است که این روش زیاد طول نمی کشد. در حالی که عمل جراحی ایمپلنت سنتی برای دو ایمپلنت می تواند 130 دقیقه یا بیشتر طول بکشد، مرحله اولیه عمل جراحی به روش دیجیتال ما را قادر می سازد که تمام جزئیات را قبل از عمل بررسی کنیم و فرآیند را بهینه سازی کنیم.

نکته اصلی تکنیک ایمپلنت بدون جراحی، تکنیک های پیچیده رادیوگرافی است که با فناوری رایانه همراه است تا بتواند جراحی دقیق قرار دادن کاشت دندان را انجام داد. تصویربرداری دقیق 3 بعدی امکان ارزیابی دقیق ساختار استخوان ، نقشه برداری از مناطقی که بهترین ترکم استخوان را دارند ، تصمیم گیری در مورد موقعیت دقیق کاشت ایمپلنت و حتی ایجاد پروتز دائمی قبل از جراحی کاشت دندان را فراهم می کند. تکنیک های ایمپلنت می توانند برای تک دندان ، چندین دندان و تعویض تمام دندانها استفاده شوند ، به ویژه برای موارد توانبخشی کامل در بیمارانی که دندانهای خود را از دست داده اند ، و نیز برای بیمارانی که فشار خون بالا دارند، مناسب است. همچنین به دلیل اینکه در این روش خونریزی کاهش می یابد، در بیمارانی که اختلالات انعقادی دارند توصیه می شود.

جراحی Flapless  در ایمپلنت دندان یک روش بسیار دقیق است که نیاز به برنامه ریزی زیادی دارد ، از جمله پیش بینی قرار دادن کاشت در یک سی تی اسکن برای کمک به دستیابی به بهترین موقعیت کاشت و زیبایی برای لبخند شما.با این روش می توان اطمینان حاصل کردکه دقیقاً ایمپلنت در زاویه و عمق مناسب در استخوان قرار می گیرد. اگر این روش به طور صحیح انجام نشود ، ممكن است عمل خراشي كه تاج را بر روي آن قرار می گیرد ، مناسب نباشد ، لثه (بافت لثه) ممكن است ملتهب شود و زيبايي و عملكرد دندان ها به احتمال زياد تحت تاثير قرار خواهد گرفت.

بسیاری از مردم نگران هستند که روش ایمپلنت دندانی درد داشته باشد، اما با بیهوشی مدرن، در طول درمان هیچ ناراحتی وجود ندارد. و با روش ایمپلنت دیجیتال ما می توانیم حتی بیشتر ناراحتی را کاهش دهیم. نیازی به برش نیست و نیازی به بخیه کردن نیز در این روش وجود ندارد. مراحل عمل جراحی دیجیتال همچنین به ما اجازه می دهد که روش را برای به حداقل رساندن اختلالات لثه و فک بهینه سازی کنیم.

عفونت‌های ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان در واقع مانند دندان از دست رفته برای فرد کار می‌کند و هیچ تفاوتی با  دندان طبیعی ندارد. ایمپلنت دندان هم مانند دندان طبیعی می‌تواند دچار آلودگی شود حال اگر این عفونت و آلودگی نادیده گرفته شود می‌تواند سبب بیماری‌ها و ناراحتی‌های بسیاری گردد. پس در صورت مواجهه با علائم آلودگی و عفونت فرد باید به کلینیک دندانپزشکی خوب مراجعه کند و از پیش رفتن بیماری جلوگیری کند. عفونتهایی که در اطراف ایمپلنت دندان رخ می‌دهند می‌تواند یکی از انواع بیماری‌های لثه باشند که به بیماری‌های پری ایمپلنتیتیس معروف هستند.

این عفونتها دارای عللی چون:

  • سیگار کشیدن
  •  دیابت
  • ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن
  • رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان
  • قرار گرفتن ایمپلنت در محل نادرست
  • ترشحات بزاق دهان
  • داشتن آلرژی به خود ایمپلنت دندان

حال اگر این مواردی که گفته شد باعث عفونت ایمپلنتی شود و به موقع درمان نشود باعث از بین رفتن و تحلیل استخوان فک می‌شوند که در نتیجه باعث پس زدن ایمپلنت می‌شود. در این شرایط برای انجام ایمپلنت دندان باید فرد جراحی سینوس لیفت انجام دهد و سپس ایمپلنت دندان را انجام دهد.

علائم عفونت ایمپلنت دندان

این نوع عفونتهای ایمپلنت دندان مشابه بیماری‌های لثه می‌باشند و دارای علائم زیر می‌باشند:

  • سست یا لق بودن ایمپلنت
  • متورم شدن لثه‌‌ها در اطراف ایمپلنت دندان
  • بوی بد دهان
  • داشتن درد در ناحیه شکم
  • احساس ناراحتی و درد در دهان
  • دشواری در جویدن
  • تب

ایمپلنت دندان برای بیماران دیابتی

ایمپلنت دندان: افرادی که دیابت دارند و میزان قند خون آنها طبیعی نیست، مدت زمانی که طول می‌کشد زخم آنها بهبود یابد، بیشتر از حالت عادی می‌باشد. همچنین احتمال عفونت و التهاب در این افراد بیشتر است که باعث می‌شود، در طول درمان ایمپلنت دچار مشکل شوند و در نهایت منجر به حذف ایمپلنت و عدم موفقیت آن می‌شود. البته اگر قند خون در این بیماران کنترل شود میزان عدم موفقیت ایمپلنت کاهش می‌یابد، که این کنترل باید به صورت جدی در تمامی مراحل درمان ایمپلنت و  بعد از آن رعایت شود تا درمان بدون هیچ مشکلی انجام شود.

جایگزین های ایمپلنت دندانی

ایمپلنت دندان: با این که ایمپلنت های دندانی یک درمان دندانپزشکی ترمیم کننده برای بیمارانی هستند که دندان هایشان را از دست داده اند، اما مناسب همه نیستند. ممکن است بیماران به دلایل مختلف، قادر به دریافت ایمپلنت های دندانی نباشند مثلا اینکه استخوان کافی برای حمایت از ایمپلنت ها نداشته باشند. در موارد دیگر، ممکن است بیماران به سادگی بخواهند از روش های طولانی ایمپلنت دندان اجتناب کنند.

خوشبختانه تعدادی از گزینه های ایمپلنت دندانی وجود دارد که بیماران می توانند به آن مراجعه کنند. این گزینه های درمانی هم سلامت و هم ظاهر لبخند را بازمی گردانند. برخی افراد تصور می کنند که می توان از روشهای دندانپزشکی زیبایی نظیر کامپوزیت دندان و لمینت دندان به عنوان گزینه ای برای جایگزینی دندان از دست رفته استفاده کرد. این یک تصور اشتباه است. گزینه هایی مانند کامپوزیت و لمینت سرامیکی تنها می توانند در پوشاندن نواقص زیبایی دندان کاربرد داشته باشند و برخی از مشکلات جزئی دندان مانن فاصله بین دندان ها، کجی جزئی دندان و … را برطرف کنند اما هرگز نمی توانند به عنوان گزینه ای جایگزین برای ایمپلنت دندان عمل کنند. یک دندانپزشک واجد شرایط می تواند به شما کمک کند تا مشخص کنید که کدام درمان برای شما مناسب است. در ضمن، در مورد برخی از گزینه های جایگزین در دسترس بیشتر اطلاعات کسب کنید. مهمترین جایگزین ها عبارتند از:

  • دندان مصنوعی کامل
  • پروتز های جزئی
  • بریج دندانی

تصورات اشتباه رایج در مورد ایمپلنت دندان

1. ممکن است مردم ایمپلنت دندانی من را ببینند:

برخی افراد نگران این موضوع هستند که پس از سرمایه گذاری در درمان ایمپلنت دندان، آنها مانند دندان طبیعی به نظر نرسند. ایمپلنت های دندانی هم از نظر ظاهر و هم از نظر عملکرد مانند دندان های طبیعی هستند. ایمپلنت ها خصوصا ایمپلنت دندان جلو، به شکل ظاهری لبخند شما یکپارچگی می دهند، بخشی به این دلیل است که دندانپزشکان می دانند چگونه ترمیم های سفارشی ایجاد کنند. ترمیم ها از موادی ساخته شده اند که شبیه خواص منعکس کننده نور و درخشش دندان های طبیعی شما است.

2. هزینه بالای ایمپلنت دندان:

وقتی مردم جایگزین دندان انتخاب می کنند هزینه ایمپلنت معمولا یک عامل تأثیرگذار است. این عامل باید در برابر ارزشی که ارائه می شود سبک وسنگین شود. همچنین درکنار هزینه مسائل زیر را در نظر بگیرید:

  • کیفیت زندگی
  • مزایای سلامتی جایگزینی دندان
  • ایمپلنت دندان چه مدت دوام خواهد داشت?
  • در طول زندگی چند بار نیاز به جایگزین شدن دارد؟- با هزینه اضافی
  • هزینه های مربوط به لوازم جانبی مربوط به ترمیم یک دندان خاص (ایمپلنت های دندانی هیچ لوازم جانبی ندارند که نیاز به جایگزینی منظم داشته باشد)

هزینه های اولیه ی هر روش شامل کل هزینه ی آن در طول زندگی شما نمی شود. پیش بینی می شود که کل هزینه های ایمپلنت های دندانی نسبت به گزینه های دیگر نسبتا پایین است. دلیل این امر این است که ایمپلنت های دندانی، راه حلی طولانی مدت برای جایگزینی دندان های از دست رفته است که ما در دندانپزشکی مدرن داریم. هزينه هاي جایگزینی، عامل همیشگی نخواهد بود.

3. من احتمالا یک نامزد خوب برای ایمپلنت نیستم:

بسیاری از افراد نامزد خوبی برای ایمپلنت های دندانی هستند. تنها راه اینکه با اطمینان بدانیم این است که با دندانپزشکان با تجربه مشورت کنیم. آنها تمام گزینه های درمانی برای بازگرداندن لبخند تان را معرفی می کنند. ما می خواهیم که شما با خیال راحت هر یک از این گزینه ها را انتخاب کنید.

4. ایمپلنت های دندانی نیاز به مراقبت ویژه دارند:

ایمپلنت های دندانی همانند دندان های طبیعی شما به مراقبت احتیاج دارند: مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و مراجعه به دندانپزشک. شما می توانید همان غذاها را بخورید، آدامس بجوید، با صدای بلند بخندید – ایمپلنت های دندانی به مراقبت ویژه نیاز ندارند.

تاثیر ایمپلنت های دندانی بر بهبود زندگی

ایمپلنت دندان: دندان های از دست رفته لبخند شما، نیش و سلامت دندان شما را تحت تاثیر قرار می دهند. بازگرداندن دندان های تان با ایمپلنت دندان بدان معنی است که می توانید دوباره از چیزهایی که دوست دارید لذت ببرید، بدون ناراحتی ناشی از دندان های از دست رفته. لطفا در مورد مزایای استفاده از این فرآیند که اکنون شروع شد در زیر بخوانید.

اجتناب از ناراحتی و مشکلات دندانی ناشی از فقدان دندان

دندان های از دست رفته می توانند نشاط شما را کم کنند. ببینید که آیا ایمپلنت های دندانی راه مناسبی برای انجام اهداف دندانپزشکی شما هستند یا خیر تا بتوانید از مشکلات رایج مرتبط با دندان های از دست رفته جلوگیری کنید:

  • نیش بد. شکاف ناشی از دندان های از دست رفته می تواند ناراحت کننده باشد. خود بافت ممکن است تحریک شود، و یا ممکن است زمانی که چیزی را گاز می زنید احساس ناراحتی یا درد داشته باشید.
  • دندان های لق. اگر چه فورا اتفاق نمی افتد، دندان های شما به دلیل شکافی که بر اثر از دست رفتن دندان ایجاد شده است کج خواهد شد. هنگامی که تمام دندان ها سر جایشان باشند و به درستی هماهنگ شده باشند، موقعیت یکدیگر را حفظ می کنند. از دست رفتن دندان، باعث حرکت دندان های مجاور می شود.
  • زیبایی لبخند. هنگامی که دندان های از دست رفته را جایگزین می کنید احساس خوبی در مورد لبخند خود داشته باشید. خجالت به خاطر شکاف ها می تواند موجب شود که شما جلوی لبخند و خنده خود را بگیرید، که اصلا احساس خوبی نیست. دندانپزشکان  کلینیک دندانپزشکی پارس کاشان مشتاق هستند تا لبخندی را به بیماران بدهند که عاشقش هستند.

بسته به نوع ایمپلنت های انتخاب شده، فرآیند ممکن است چندین هفته از مشاوره تا نتایج نهایی طول بکشد. در حال حاضر شروع روند به این معنی است که شما در ادامه ی سال به دنبال یک لبخند کامل خواهید بود.

سخت شدن جویدن

از دست دادن دندان ها باعث سخت شدن جویدن می شود. شما برای جویدن غذا به دندان های جلویی تان نیاز دارید، در حالی که دندان های عقبی برای هضم آسان تر غذا را می جوند. شاید شما در طول وعده های غذایی دچار ناراحتی شده باشید یا اینکه از مواد غذایی خاصی مثل سیب، استیک یا هویج خام اجتناب کرده اید.

اگر چه زمان بندی هر فرد با محدودیت های برنامه ریزی و جزئیات فرآیند متفاوت است، اگر ایمپلنت جاگذاری شود، نتایج دندانپزشکی ایمپلنت در مدت کمی آماده می شود. هنگامی که همه چیز بهبود بیابد، می توانید تمام غذاهای مورد علاقه خود را بخورید.

بازگشت به فعالیت هایی که دوست دارید، با اطمینان

در حالی که فعالیت هایی مانند پیاده روی، کمپینگ، شنا، ماهیگیری و همه ی چیزهای دیگری که ما دوست داریم در سرگرمی هایمان داشته باشیم، به طور مستقیم تحت تاثیر اینکه آیا شما دندان های خود را از دست داده اید یا نه نیست، اما اگر به خاطر لبخند تان افسرده یا غمگین باشید ممکن است انگیزه ای برای انجام چنین کارهایی نداشته باشید. وقتی لبخند تان را دوست ندارید یا دچار ناراحتی دندانی هستید یا خوردن غذاهایی که دوست دارید برای تان سخت است طبیعی است که همچین حسی را تجربه کنید. در نهایت چنین احساساتی ممکن است شما را از سرگرمی ها و علایق تان دور کند.

خبر خوب این است که ایمپلنت های دندانی ممکن است راه مناسبی برای بازگرداندن احساسات مثبت مرتبط با دندان ها و سلامت دهان باشند. بعضی از افراد پس از ترمیم دندان های شان دوباره بهبود می یابند و اعتماد به نفس و کیفیت زندگی شان افزایش می یابد. شما شایسته ی این هستید که احساس خوبی به لبخند خود داشته باشید و ما در کلینیک دندانپزشکی می توانیم به شما کمک کنیم که تصمیم بگیرید آیا اکنون زمان مناسبی برای ایمپلنت های دندانی است یا خیر.

سن مناسب جایگزین کردن دندان 

ایمپلنت دندان: شما ممکن است که هرگز در سن 20، 30، 40 یا 50 سالگی انتظار دندان مصنوعی را نداشته باشید. شاید – مثل بسیاری از مردم – فکر کردید هرگز نیاز به جایگزین کردن دندان های تان را ندارید. در واقع، از دست دادن دندان در بین بزرگسالان بسیار معمول است، از جمله در طیف سنی جوانتر. در حالی که ممکن است در مورد جایگزینی دندان های از دست رفته در سنین جوانی احساسات درهمی داشته باشید، ما به شما اطمینان می دهیم که این می تواند یک انتخاب عالی برای بهداشت دهان و دندان و لبخند شما باشد. ما نه تنها سن شما را در توصیه ی گزینه های جایگزینی دندان در نظر می گیریم، بلکه اهداف، انتظارات، بودجه، سلامت دندان و سایر عوامل را نیز مورد بررسی قرار می دهیم.

افرادی که از دندان مصنوعی استفاده می کنند، یک ظاهر طبیعی را تجربه خواهند کرد و از یک طراحی منحصر به فرد برای جویدن بهتر بهره مند می شوند. دندان مصنوعی به شکل زیبایی طبیعی ظاهر می شود، خصوصا اگر آنها  برای معرفی شخصیت، سن و ظاهر فیزیکی شما طراحی و ساخته شده باشند.

متخصص دندانپزشک اندازه گیری های خاصی را انجام می دهد که اجازه می دهد تا ویژگی های طبیعی دندان های شما را کپی کند. جایگزینی دندان به صورت لایه به لایه تولید می شوند تا مانند دندان های طبیعی، ظاهری بسیار طبیعی داشته باشید.

دکتر Zeppelin می گوید: “هیچ کس نباید بداند که شما دندان مصنوعی دارید،” من تلاش می کنم که دندان مصنوعی را آنقدر راحت درست کنم که حتی فرد مصرف کننده نیز فراموش کند که دندان مصنوعی است. دندان مصنوعی به خوبی می تواند زندگی شما را بهبود بخشد، هم در ظاهر و هم در عملکرد.

موضوع سن شما نیست – مسئله دندان ها و لبخند شماست

وقتی در مورد افراد بالغ صحبت می کنیم، اصلا چیزی تحت عنوان “خیلی جوان” برای جایگزینی دندان های از دست رفته وجود ندارد. چیزی که دندانپزشکان ما در کلینیک دندانپزشکی پارس کاشان می خواهند با شما صحبت کنند این است که جایگزین کردن دندان های از دست رفته می تواند سلامت دندان ها و اعتماد به نفس در لبخند شما را بازگرداند. ما مشتاقیم به هر یک از بیماران مان در پیدا کردن دندانپزشکی که به بهترین شکل آنها را به اهداف شان برساند کمک کنیم.

به عنوان یک فرد جوان تر، ممکن است یک یا چند دندان را به دلایل مختلف از دست داده باشید از جمله:

  • تروما یا آسيبی که منجر به از دست رفتن دندان می شود (مانند سقوط یا تصادف با اتومبیل)
  • آسیب های ورزشی منجر به از دست رفتن دندان می شود
  • وضعیت سلامتی منجر به از دست رفتن دندان می شود
  • بیماری لثه ( در مورد علل بروز بیماری لثه  بیشتر بدانید)
  • پوسیدگی دندان
  • استعداد ژنتیکی

انجام ایمپلنت دندان در سنین بالا

ایمپلنت دندان: چنانچه ایمپلنت دندان قبل از سن 18 سالگی و شکل گیری کامل اسکلت صورت انجام گیرد ، ممکن است در سنین بالاتر ایمپلنت دندان کوتاهتر به نظر برسد. و نیز مانع شکل گیری کامل اسکلت صورت در ناحیه کاشت ایمپلنت شود و در نهایت فرم صورتتان به شکل نامناسبی تغییر یابد.

 به طورکلی به دلیل اینکه در افراد جوان ممکن است با رشد فک، موقعیت ایمپلنت تغییر یابد و یا کج شود انجام ایمپلنت دندان گزینه ی مناسبی نیست. از سنین 18 سالگی به بعد، کاشت “ایمپلنت دندان” محدودیت سنی ندارد. در مورد حداکثر سن انجام ایمپلنت، هیچ سن مشخصی وجود ندارد و این کاملا به تراکم استخوان فرد و نیز سلامت عمومی وی بستگی دارد. در سنین بالا  به دلیل کاهش تراکم استخوان،امکان  نگهداری ایمپلنت کم می شود. کیفیت استخوان مهمترین عامل در سنین بالا می باشد. بیماریهایی مانند دیابت کنترل نشده و نیز پوکی استخوان شدید از موانع انجام ایمپلنت دندان در سنین بالا می باشند. 

یک مطالعه تازه منتشر شده در مورد ایمپلنت دندان نشان می دهد که انجام ایمپلنت دندان در افراد سنین بالا نیز، مشابه افراد جوان موفقیت خوبی دارد. این مطالعه که قبل از چاپ بصورت آنلاین منتشر شده است ، با 346 بیمار سالمند که 906 کاشت دندان دریافت کرده اند ، پیگیری طولانی مدت انجام داده است. این بیماران در سنین 65 تا 89 سال قرار داشتند و پیگیری از دو تا 17 سال پس از قرار دادن ایمپلنت دندان انجام شد که بیش از 95 درصد موفقیت داشته اند.

پیوند استخوان در ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان در حال حاضر بهترین و مناسب ترین گزینه دندانپزشکی برای جایگزین دندان های از دست رفته می باشد. برای کاشت ایمپلنت شرایطی لازم است که یکی از مهمترین آنها میزان قابل قبول تراکم استخوانی می باشد تا توان نگهداری ایمپلنت را در لثه داشته باشد. با از دست رفتن دندان و خالی ماندن جای آن در لثه،  به دلیل اینکه دیگر تحریک و فشاری در ناحیه دندان از دست رفته وجود ندارد، پس از مدتی استخوان فک تحلیل می رود. این یک واکنش طبیعی از سوی بدن می باشد. عوامل دیگری مانند تصادف و صدمه دیدن، ژنتیک، بیماری و… نیز ممکن است سبب تحلیل و از دست رفتن استخوان و یا حتی افتادن دندان به دلیل تراکم استخوانی ضعیف شود.

مراحل انجام پیوند استخوان در ایمپلنت

  • بررسی وضعیت لثه و دندان بیمار
  • مشخص کردن ناحیه آسیب دیده
  • تعیین ینکه به چه مقدار و چه نوع استخوان برای انجام ایمپلنت نیاز است با استفاده از رادیوگرافی پانورکس و سی تی اسکن و ارزیابی استخوان
  • مشخص کردن روش و محل استخراج پیوند استخوانی
  • استخراج استخوان از محل تعیین شده
  • بی حسی موضعی بیمار
  • تراش استخوان به اندازه محل دریافت استخوان
  • نگهداری پیوند در محل با استفاده از پین، صفحه یا لیت، پیچ یا اسکرو، سیم و مفتول
  • بخیه و پاسمان محل زخم پس از عمل پیوند استخوان. در صورت نیاز در طول دوره ترمیم و التیام از اسپلینت یا آتل استفاده می شود.

مراقبت های پس از پیوند استخوان

  • پس از انجام عمل پیوند استخوان از لمس زخم دوری کنید
  • از شستن شدید و بیش از حد  خودداری کنید
  • از تف کردن به مدت بیست و چهار ساعت بپرهیزید تا از خونریزی مجدد جای زخم جلوگیری شود.
  • پرهیز از استعمال دخانیات
  • عدم استفاده از نی برای نوشیدنی ها شدیدا توصیه می شود.
  •  طبق دستورالعمل متخصص دندانپزشکتان، داروهای تجویز شده را مصرف کنید.

ایمپلنت دندان برای دندان های شکسته

در برخی موارد ممکن است شکستگی دندان تا زیر خط لثه ادامه داشته باشد. در چنین مواردی دندان قابل ترمیم نیست. در این صورت دو گزینه برای درمان وجود دارد. استفاده از بریج و یا ایمپلنت دندان.

ایمپلنت دندان برای کسانی که پوکی استخوان دارند

پوکی استخوان یا osteoporosis از انواع  بیماری های اسکلتی  بسیار شایع در سنین بالا می باشد که افراد مبتلا به پوکی استخوان به مرور زمان استخوان هایشان ضعیف می شود و با خطر شکستگی استخوان موجه می شوند. این بیماری همانگونه که سبب نخریب سایر استخوان ها می شود به شیوه ای مشابه سبب تخریب استخوان فک نیز می شود. این در حالی است که تراکم استخوان فک از عوامل مهم موفقیت ایمپلنت دندان محسوب می شود.

بنابراین پوکی استخوان به تنهایی منجر به ایمپلنت ناموفق نمی شود بلکه تخریب استخوان فک است که مشکلاتی در درمان ایمپلنت سبب می شود. بیشتر مبتلایان به بیماری پوکی استخوان در سن بالای پنجاه سال قرار دارند. این بیماری در زنان می تواند در سنین پایین تر نیز رخ دهد.در مواقعی که فرد دچار بیماری پوکی استخوان می باشد، زمان بیشتری برای بازسازی استخوان در اطراف ایمپلنت لازم است و همین احتمال ایمپلنت ناموفق را افزایش می دهد. در این شرایط  استخوان ممکن است زمان بیش‌تری را برای بازسازی اطراف ایمپلنت نیاز داشته باشند، درنتیجه شانس شکست ایمپلنت افزایش می‌یابد. با این حال ، شواهد کمتری برای تقویت یا رد این فرضیه وجود دارد که پوکی استخوان ممکن است دارای اثرات مضر در بهبود استخوان باشد. بنابراین ، در مورد نتیجه گیری نهایی در مورد تأثیر پوکی استخوان در درمان کاشت دندان در حال حاضر نمی توان نظر قطعی داد.

آیا پوکی استخوان می تواند تاثیر مخربی در درمان ایمپلنت دندان داشته باشد؟

پوکی استخوان تأثیر منفی بر روی میزان نارسایی ایمپلنت و همچنین درصد جذب استخوان ندارد. اکثر مطالعات یافته های مشابهی را بین افراد با و بدون پوکی استخوان گزارش دادند. مکمل این هستند که ، بازسازی استخوان اطراف ایمپلنت در ایمپلنتهای دندانی که از آرواره پوکی استخوان گرفته شده است ، هیچ تاثیری در ترمیم استخوان ندارد.

بنابراین ، پیش فرض مبتنی بر اینکه قرارگیری ایمپلنت دندان ممکن است در افراد مبتلا به پوکی استخوان منع مصرف داشته باشد ، بر اساس این فرض است که این آسیب شناسی ها ممکن است بر روی فکهای انسان به همان روشی که در سایر قسمتهای اسکلت تأثیر می گذارد ، تأثیر بگذارد. علاوه بر این ، تفاوت در بهبود سینتیک و مسیر ترمیم و بازسازی استخوان ممکن است بین طولانی مدت وجود داشته باشد. با این حال ، تا به امروز ، هیچ مطالعه قطعی وجود ندارد که نشان دهد پوکی استخوان میزان نارسایی ایمپلنت های دندانی و همچنین شیوع پری ایمپلنت یا عفونت ایمپلنت را افزایش می دهد.

با توجه به تأثیر پوکی استخوان در بازسازی استخوان اطراف ایمپلنت دندان ، شواهد ضعیفی برای حمایت یا رد این فرضیه وجود دارد که نشان می دهد پوکی استخوان می تواند اثرات مضر در بهبود استخوان داشته باشد. در نتیجه ، نتیجه گیری قطعی در مورد تأثیر پوکی استخوان در ترمیم پشتیبانی از ایمپلنت در اینجا حاصل نمی شود.

استفاده از آنتی بیوتیک در درمان ایمپلنت

ایمپلنت دندان: دلایل زیادی برای نارسایی کاشت دندان وجود دارد که یکی از آنها ایجاد باکتری در اطراف ایمپلنت است. برخی از خرابی های کاشت دندان می تواند به دلیل آلودگی به باکتری ها هنگام قرار دادن ایمپلنت باشد.  برای به حداقل رساندن عفونت ها را بعد از قرار دادن ایمپلنت دندان، استفاده از آنتی بیوتیک پیشنهاد شده است. مطالعات اخیر نشان می دهد که در صورت استفاده از آنتی بیوتیک ها ، باید استفاده آنتی بیوتیک کوتاه مدت باشد. یکی دیگر از نگرانی های مهم مرتبط با استفاده از آنتی بیوتیک ها ، تولید باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک است. استفاده از آنتی بیوتیک های پیشگیرانه در دندانپزشکی ایمپلنت بحث برانگیز است.

به طور کلی استفاده از آنتی بیوتیک ها در جراحی به منظور جلوگیری از عفونت ایمپلنت، در صورت گسترده بودن عمل جراحی یا چنانکه جراحی در مکان های آلوده انجام شود و در مواقعی که وقتی مواد خارجی زیادی در بدن کاشته می شود، فقط برای افراد در معرض خطر توصیه می شود. اخیراً ، استفاده از آنتی بیوتیک ها فقط برای  یک دوره کوتاه مدت توصیه می شود ، زیرا گاهی اوقات آنتی بیوتیک ها می توانند عوارض جانبی از اسهال گرفته تا واکنشهای آلرژیک تهدید کننده زندگی ایجاد کنند. یکی دیگر از نگرانی های عمده مرتبط با استفاده گسترده از آنتی بیوتیک ها ، افزایش زیاد باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک است.

تغذیه و رژیم غذایی بعد از ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان: هفته اول بعد از جراحی کاشت دندان برای سلامت ایمپلنت دندان بسیار مهم است. در این مرحله ، اختلالات اساسی مانند جویدن غذاهای سخت هنوز هم می تواند کاشت ایمپلنت را دچار مشکل کرده  و معالجه شما را خراب کند. به همین دلیل توصیه می کنیم برای رژیم غذایی خود از غذاهای نرم و غنی از مواد مغذی بعد از عمل کاشت ایمپلنت استفاده کنید.

روز بعد از جراحی ایمپلنت چه بخوریم

هنگامی که شما برای اولین بار از مطب متخصص ایمپلنت خارج می شوید ، دندان ها و فک شما برای بهبودی نیاز به مدتی زمان دارد. برای این 24 ساعت اول بعد از عمل “ایمپلنت دندان” ، توصیه می شود مایعات و غذاهای بسیار نرم که نیازی به جویدن ندارند ، مصرف شوند. برخی از گزینه های پیشنهادی عبارتند از:

  • اسموتی یا نرم نوش: اسموتی ها بعد از کاشت ایمپلنت گزینه ایده آل هستند. آنها مغذی و سیرکننده هستند و به حفظ تعادل در بدن با ویتامین های ضروری کمک می کنند.
  • سیب: در این مرحله شما قادر به خوردن سیب نخواهید بود ، اما سیب یک میان وعده سالم و خوشمزه است که می توانید بدون آسیب زدن به ایمپلنت خود از آن لذت ببرید.
  • سوپ های سرد: اگرچه اجتناب از غذاهای گرم و مایعات بلافاصله بعد از عمل مهم است ، می توانید از سوپ های سرد لذت ببرید.
  • هنگام نوشیدن مایعات ، بسیار مهم است که از نی استفاده نکنید. اثر مکش استفاده از نی می تواند به کاشت شما فشار وارد کند و در روند بهبودی اختلال ایجاد کند.

در هفته ی بعد از جراحی ایمپلنت دندان چه چیزی بخوریم

همچنان که دهان و دندان شما رو  بهبودی است، می توانید غذاهای جامد را به آرامی دوباره وارد رژیم خود کنید. سعی کنید غذاهای سرشار از پروتئین و مواد مغذی را برای تسریع در بهبودی خود انتخاب کنید. برخی از گزینه های خوب عبارتند از:

  • تخم مرغ / املت: تخم مرغ ماده غذایی نادری است که پر از پروتئین و چربی های سالم است اما هیچ گونه فشار روی دندان های شما ایجاد نمی کند. املت یک گزینه بسیار عالی است زیرا می توانید سبزیجات را برای یک وعده غذایی غنی از مواد مغذی و متعادل ترکیب کنید.
  • مرغ ، ماهی و گوشت گاو: وقتی اولین بار گوشت خود را دوباره وارد رژیم غذایی خود می کنید ، با گوشت های نرم تر که خرد شده اند ، شروع کنید. می توانید گوشت های خرد شده را برای تهیه یک غذای خوشمزه و پر از مواد غذایی داخل پاستا ، سالاد و غیره مخلوط کنید.
  • سیب زمینی: اگر فرصت محدودی برای انتخاب غذا دارید ، سیب زمینی ماده ای عالی برای ترکیب مواد است. چندین روش مختلف وجود دارد که شما می توانید سیب زمینی ها را برای تهیه آن ها طعم دار کنید و در عین حال همچنان بافت نرم آن را حفظ کنید.
  • محصولات لبنی نرم: لبنیات سرشار از کلسیم و پروتئین است که به تقویت دندان شما کمک می کند. شیر ، ماست و پنیرهای نرم در حالی که هنوز درحال  بهبودی جراحی هستید، میان وعده های عالی هستند.

چندین غذای دیگر نیز وجود دارد که می توانید علاوه بر موارد ذکر شده در بالا ، بعد از جراحی ایمپلنت از آنها لذت ببرید. در طی چند روز اول ، رژیم غذایی که نیازی به جویدن ندارد بهتر است و ممکن است مجبور شوید این کار را طولانی تر ادامه دهید. در بسیاری موارد ، داروهای ضد درد می توانند مفید باشند. . اگر ایده هایی برای غذاهای نرم ندارید ، از متخصص ایمپلنت خود توصیه هایی بخواهید.

چه چیزی نباید بعد از جراحی ایمپلنت بخورید

بعد از اینکه دندانپزشک ایمپلنت را قرار داد ، مهم است که حداقل برای چند هفته از غذاهای زیر اجتناب کنید:

  • غذاها و مایعات بسیار گرم مانند سوپ داغ و قهوه
  • غذاهای سخت مانند استیک و گوشت های سخت
  • غذاهای تند مانند فلفل دلمه ای
  • غذاهای اسیدی مانند پرتقال و گوجه فرنگی
  • غذاهای ترد ، مانند پاپ کورن و چیپس
  • غذاهای چسبنده مانند کارامل و ژله ها
  • غذاهای جویدنی مانند نان سخت

ایمپلنت تیتانیوم بهتر است یا ایمپلنت زیرکونیا؟

بیشتر بیماران در اتخاب نوع ایمپلنت بخصوص برای ایمپلنت دندان جلو مردد هستند. آنها نمی دانند که ایمپلنت زیرکونیا بهتر است یا ایمپلنت تیتانیوم؟ هر کدام از انواع ایمپلنت دندان  باید ها و نباید های خوشان را دارند. متخصص ایمپلنت با در نظر گرفتن  نگرانی ها و اهداف بیمار ، نوع خاصی از کاشت را توصیه می کند. در زیر چند تفاوت بین ایمپلنت تیتانیوم و ایمپلنت زیرکونیا که اغلب در هنگام تصمیم گیری بین این دو خصوصا برای ایمپلنت دندان جلو ، مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرند، اورده شده است.

هزینه :  قیمت ایمپلنت دندان زیرکونیا از ایمپلنت تیتانیومی بالاتر است بنابراین کاشت زیرکونیا هزینه بیشتری برای بیماران خواهد داشت. هزینه دندانپزشک برای کاشت تیتانیوم معمولاً بین 300 تا 500 دلار است ، در حالی که کاشت زیرکونیا بین 500 تا 600 دلار است. لطفا توجه داشته باشید که این هزینه فقط برای قطعات ایمپلنت است ، این قیمت تمام شده ی ایمپلنت برای بیمار نیست. قیمت ایپلنت دندان شامل هزینه های مشاوره ، تصویربرداری ، نقشه برداری ، مواد ، عمل جراحی و معاینات و مراقبتهای ویژه می باشد. . شرکت های بیمه غالباً ایمپلنت های دندانپزشکی را پوشش نمی دهند ، اما در سالهای اخیر با گسترش گرایش به سمت ایمپلنت های دندانی برای جایگزینی دندانهای از دست رفته، بیشتر شرکت های بیمه در تلاش هستند قسمتی از هزینه های درمان ایمپلنت را به عمده بگیرند.

توانایی ادغام با استخوان فک : هر دو ماده کاشت زیرکونیا و تیتانیوم زیست سازگار هستند و به خوبی با استخوان و لثه ها ادغام می شوند. کاشت تیتانیوم غالباً به مدت 20 سال به طول می انجامد در حالی که طول عمر ایمپلنت زیرکونیا هنوز در حال بررسی است ، زیرا مدت طولانی ای نیست که  مورد استفاده قرار می گیرد تا موفقیت بلند مدت را نشان دهد. نسخه های قدیمی زیرکونیا با شکسته شدن نیازمند کاشت های جدید تشخیص داده شده اند. برخی از تولید کنندگان زیرکونیا بیماران را ترسیده و فکر می کنند که اگر نوع دیگری از فلز در دهان وجود داشته باشد ، تیتانیوم باعث ایجاد شوک یا جریان پیزو الکتریکی خواهد شد. با این حال ، این نگرانی نسبتاً بی اساس است زیرا هیچ مدارکی در مورد این مسئله که هنوز برای بیماران ایجاد شده است ، پیدا نکردیم.

سهولت قرار دادن : کاشت تیتانیوم مدتها است که در جایگزینی برای دندان از دست رفته بسیار استاندارد شناخته شده است و بسیاری از افراد به جای استفاده از دندان مصنوعی برای جایگزینی چند دندان، برای کاشت ایمپلنت متخصص ایمپلنت دندان مراجعه می کنند. کاشت تیتانیوم یک روش دندانپزشکی بسیار رایج است و در صورت خوب بودن تراکم استخوان و سلامت استخوان ، برای دندانپزشک نیز یک گزینه ی در نظر گرفته می شود.

قرارگیری موفقیت آمیز جراحی ایمپلنت زیرکونیا چالش برانگیز است. بیشتر کاشت زیرکونیا تک قطعه (کاشت و ابتمنت در یک قطعه جامد) است که به طور کامل در زیر لثه ها قرار نمی گیرد و از نظر زاویه ای دشوار است. امکان قرار دادن ایمپلنت با زاویه اندک برای دندانپزشک بسیار مهم است زیرا گاهی اوقات به دلیل تراکم استخوان و مشخصات دندان ها ، موقعیت بهینه کاشت اندکی از مرکز فاصله دارد. در مدل جدید ایمپلنت زیرکونیا دو تکه وجود دارد که سبب می شود راحت تر قرار بگیرند ، اما هنوز مورد آزمایش گسترده ای قرار نگرفته اند.

زیبایی شناسی : برای اکثر بیماران ، ایمپلنت دندان تیتانیوم نتایج بسیار خوبی می دهد. با این حال ، برخی از بیماران نگران ایجاد یک خط خاکستری قابل مشاهده در زیر لثه یا در امتداد لبه دندان هستند. اگر بیماران دارای بافت استخوانی یا لثه نازک باشند ، می توان برای کاشت دندان از مواد سرامیکی استفاده کرد تا هیچ فلزی خاکستری قبل مشاهده نباشد. از طرف دیگر ، ایمپلنت زیرکونیا از نظر  زیبایی شناسی شناخته شده تر است. رنگ زیبا و سفید مواد سرامیکی بسیار طبیعی به نظر می رسد و از طریق بافت لثه نمایان نمی شود. ممکن است بیماران برای ایمپلنت دندان جلو به دلایل زیبایی شناسی ایمپلنت زیرکونیا را ترجیح دهند اما سایر موارد برای تصمیم گیری را نیز باید در نظر گرفت.

قدرت و مقاومت : کاشت تیتانیوم فوق العاده قوی است ، از خاصیت خمشی بالایی برخوردار بوده و در برابر شکستگی مقاومت می کند. ایمپلنت زیرکونیا دارای خاصیت ارتجاعی کمتری است که می تواند منجر به شکستگی های بیشتر شود ، اما ایمپلنت زیرکونیا نیز بسیار سخت و قوی است.

با اطلاعات بسیار زیادی در مورد کاشت های دندانی تیتانیوم و زیرکونیا وجود دارد، بسیاری از بیماران به درستی تصمیم میگیرند که کدام ماده را ترجیح دهند. در اکثر اوقات ، متخصص ایمپلنت دندان، کاشت دندان تیتانیومی را به بیماران توصیه می کند و حتی برای دهان خود نیز تیتانیوم را انتخاب می کنند. کاشت دندان تیتانیوم سالهاست که در صنعت پزشکی و دندانپزشکی خدمت می کند. آنها قابل اعتماد و به اثبات رسیده اند. اگرچه کاشت زیرکونیا نوید نشان می دهد ، اما موفقیت طولانی مدت آنها اثبات نشده است. ممکن است مسئله ی زیبایی شناسی یا حساسیت به آلرژی شما را به سمت ایمپلنت زیرکونیا سوق دهد ، در اینصورت ممکن است جایگزینی ایمپلنت دندان زیرکونیا به جای ایمپلنت تیتانیوم بهترین راه حل باشد.

ایمنی ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان یکی از محبوب ترین و قابل پیش بینی ترین روش های جایگزینی دندان است که در دندانپزشکی ارائه می شود. ثابت شده است که ایمپلنت ها برای جایگزینی طولانی مدت دندانهای از دست رفته ایمن و موفق هستند.

طول عمر ایمپلنت دندان

بسیاری از افرادی که به دلیل آسیب دیدن دندان هایشان یا کشیدن دندان ، قصد جایگزین کردن دندان هایشان را دارند گزینه هایی مانند پروتز ، پل دندان و یا ایمپلنت دندان را می توانند برای جایگزین کردن دندان از دست رفته ی خود انتخاب کنند، غالباً این افراد سوال می پرسند که “طول عمر هر کدام از این گزینه ها چقدر است؟ آیا آنها دائمی هستند؟ »یکی از مزایای اصلی ایمپلنت دندان این است که با رعایت بهداشت و مراقبت صحیح دهان و دندان ، ماندگاری ایمپلنت دندان می تواند چندین دهه یا حتی یک عمر باشد.

اولین قدم برای ماندن ایمپلنت های دندان برای یک عمر ، پیروی دقیق از دستورالعمل های مراقبت از ایمپلنت دندان است که متخصص ایمپلنت ارئه داده است. دریافت ایمپلنت یک فرایند 4 تا 6 ماهه است و در طی این فرایند متخصص ایمپلنت دندان شما احتمالا چندین بار شما را معاینه خواهد کرد. دو هفته پس از قرار دادن ایمپلنت دندان ، متخصص ایمپلنت شما به احتمال زیاد می خواهد شما معاینه کند تا مطمئن شود که استخوان فک شما در اطراف ایمپلنت در حال رشد است. متخصص ایمپلنت دندان همچنین می خواهد شما را بصورت متناوب ببیند تا از روند صحیح بهبودی اطمینان حاصل کند، و اگر هرگونه عوارض ایمپلنت دندان داشته باشید بتواند اقدامات لازم را به موقع انجام دهد. بنابراین پس از دریافت ایمپلنت ، مهم است که به طور مرتب معاینات 6 ماهه خود را با متخصص ایمپلنت خود انجام دهید. در این ملاقات ها ، دندانپزشک ایمپلنت دندانی شما را به درستی تمیز می کند.

علاوه بر تداوم معاینات 6 ماهه ، لازم است هر روز بهداشت دهان و دندان خود را به خوبی انجام دهید ، تا بتوانید ایمپلنت های دندانی خود را برای یک عمر نگه دارید و طول عمر ایمپلنت دندان را تضمین کنید. این بدان معنی است که شما باید هر روز به مدت 2 دقیقه دندانها و ایمپلنت های دندان خود را مسواک بزنید تا طول عمر ایمپلنت خود را افزایش دهید. همچنین برای افزایش طول عمر ایمپلنت دندان لازم است روزی یکبار قبل از مسواک زدن نخ دندان بکشید – به طوری که فلوراید خمیر دندان به مدت طولانی تری در دهان بماند. مراقبت های بهداشتی دهان و دندان در همه ی درمان های دندانپزشکی مانند کامپوزیت دندان، لمینت دندان، ارتودنسی و ایمپلنت دندان مهمترین فاکتور موفقیت آنهاست. 

تفاوت ایمپلنت دندان و لمینت دندان

لبخند شاد و زیبا اعتماد به نفس و سلامتی را به شما هدیه می دهد. با این حال ، بسیاری از ما از لبخندمان احساس ناراحتی می کنیم. در نتیجه ، ما از لبخند زدن کامل دوری می کنیم. ما تمایل داریم خودمان را با افراد مشهور و مدل مقایسه کنیم ، اما آیا می دانید که لبخندهای آنها همیشه طبیعی نیست؟ افراد مشهور مانند تام کروز ، جورج کلونی ، ویکتوریا بکام و سلین دیون – فقط به عنوان نمونه – با آن لبخندهای خیره کننده سفید متولد نشدند. لبخندهای آنها محصول جراحی زیبایی دندان است! اگر به دنبال ایمپلنت دندان و روکش های لمینت دندان هستید ، مهم است که تفاوت بین ایمپلنت و لمینت را بدانید تا بهترین انتخاب را داشته باشید.

اگر دندان از دست رفته دارید و به دنبال ماندگاری هستید ممکن است ایمپلنت دندان پاسخ شما باشد. اگر مسئله شما کاملاً زیبایی است ، ممکن است لمینت دندان بهترین گزینه برای شما باشد. با این وجود ، قیمت ایمپلنت دندان و هزینه ی لمینت دندان می توانند گران باشند و بسته به نوع دندانپزشکی که به آن مراجعه می کنید ، ممکن است قیمتها متفاوت باشد. صرف نظر از تصمیم شما ، برخی از کلینیک های دندانپزشکی با ارائه ی ایمپلنت اقساطی و لمینت اقساطی یک برنامه ی زمانی بلند مدت برای پرداخت هزینه در نظر می گیرند.

هدف از لمینت دندان بهبود ظاهر دندان است و به عنوان پوششی برای دندانهای موجود استفاده می شود. لمینت دندان به طور معمول از یک ماده نازک به عنوان مثال پرسلن ساخته می شوند و به قسمت بیرونی دندان چسبانده می شوند. روکش های لمینت دندان با هدف بازیابی لبخند طبیعی بیمار و بهبود ظاهر وی با اصلاح نواقص ایجاد می شوند.

بنابراین روکش لمینت گزینه ای عالی برای کسی است که می خواهد در کمترین زمان لبخندی عالی به دست اورد. لمینت دندان راهی برای پوشاندن تراشه ها ، لکه ها و شکاف های دندان های شما است. لمینت دندان بر روی دندانهای بالا و پایین اعمال می شوند و ظاهر همانند دندانهای طبیعی هستند

آیا ایمپلنت دندان پوسیده می شود؟

هرچند ایمپلنت دندان از نظر ظاهری ، احساس و عملکرد شبیه به دندان های سالم و طبیعی هستند اما وقتی صحبت از ترکیب ایمپلنت می شود ، آنها متفاوت هستند.  ایمپلنت دندان مانند دندانهای طبیعی نمی تواند حفره یا پوسیدگی دندان ایجاد کند. با این وجود ، عدم مراقبت صحیح از ایمپلنت دندان هنوز هم می تواند به دلیل سایر عوارض سلامتی ، نارسائی ایمپلنت دندان را در پی داشته باشد. هیچ ایمپلنت نمی تواند حفره ایجاد کند یا پوسیده شود.   با این حال ، این بدان معنا نیست که بیماران کاشت دندان مجوز مراقبت نکردن از ایمپلنت دندان را دارند.

ساختار ایمپلنت دندان

سه عنصر برای ایمپلنت دندان وجو دارد:

  • پایه ایمپلنت: اپایه ایملنت جایگزین ریشه طبیعی دندان می شود.
  • اباتمنت (Abutment) : اتصال دهنده پایه ایمپلنت به تاج. اباتمنت از خط لثه بیرون می زند تا به عنوان لنگری که تاج مصنوعی به آن وصل می شود عمل کند.
  • تاج (Crown): این قسمت ایمپلنت دندان معمولا از جنس سرامیکی است. ، تاج ظاهری طبیعی و جذاب و نهایی را برای ترمیم ایمپلنت ارائه می دهد. هیچکدام از قسمتهای ایمپلنت دندان در اثر حمله باکتری ها و هرگونه پوسیدگی بعدی که با دندان های طبیعی یا تاج های معمولی و پل های دندان تجربه می شوند ، تحت تأثیر قرار نمی گیرند. ایمپلنت های دندانی برای ماندگاری کامل ساخته شده اند.

تفاوت ایمپلنت دندان و تاج دادن (روکش)

به طور خلاصه ، کاشت دندان و تاج کارهای بسیار متفاوتی انجام می دهند. تاج به دلایل زیبایی و برای حفظ آنچه از دندان طبیعی باقی مانده استفاده می شود. از ایمپلنت دندان هنگامی استفاده می شود که به دلیل آسیب دیدگی  یا پوسیدگی دیگر دندان زنده وجود نداشته باشد . ایمپلنت به عنوان پشتیبان دندان کاذب عمل می کند که می تواند شامل تاج ، پل و پروتز دندان باشد.

تاج ها غالباً به عنوان یک کلاه نیز گفته می شوند و این به خوبی نقش تاج دندان را توصیف می کند. تاج به عنوان یک کلاه برای پوشاندن دندان عمل می کند. تاج از اکریلیک قوی ساخته شده است و بسیار شبیه دندان طبیعی است. تاج ها به دلایل مختلف استفاده می شوند. هنگامی که دندان دچار پوسیدگی شدید شده و دندان کافی باقی نمی ماند تا اقدام به پر کردن آن نمود ، تاج یک انتخاب معقول است. دلایل دیگر استفاده از تاج می تواند شامل آسیب دیدگی و ناهمواری دندان ها ، تغییر رنگ و شکستگی دندان ها باشد. تاجها به حفظ دندانهای باقیمانده کمک می کنند و زیباتر به نظر می رسند. بسیار مهم است که پس از دریافت تاج دندان، سطح خوبی از بهداشت دهان و دندان حفظ شود ، زیرا لازم است دندان زیر تاج و همچنین دندان هایی که در هر طرف تاج قرار دارند حفظ شوند.

تفاوت ایمپلنت دندان و کامپوزیت

هم کامپوزیت دندان و هم ایمپلنت می توانند پیشرفت چشمگیری در لبخند شما (و در نتیجه اعتماد به نفس شما) به وجود آورند ، اما بین این دو درمان و اینکه چگونه آنها می توانند به نفع شما باشند تفاوت هایی وجود دارد.

به طور خلاصه در مورد تفاوت ایمپلنت دندان و کامپوزیت دندان باید گفت با وجود اینکه هم کامپوزیت و هم ایمپلنت می تواند لبخند شما را زیباتر کنند ، این روشهای درمانی برای اهداف مختلفی استفاده می شوند. ایمپلنت دندان بیشتر یک روش درمانی برای درمان و جایگزینی دندان های از دست رفته است و زمانی استفاده می شود که شما در فک خود جای خالی دندان دارید. کامپوزیت دندان نمی تواند به جای دندان از دست رفته استفاده شود و کاربرد کامپوزیت ها در مواردی است که شما دندان دارید اما به هر دلیلی از ظاهر دندان خود راضی نیستید ، در این شرایط با تشخیص دندانپزشک ، ظاهر ناخوشایند دندان های شما با کامپوزیت دندان پوشانده می شوند و در نهایت شما به دندان و لبخند زیبا دست پیدا خواهید کرد.

علائم شکست ایمپلنت

در صورت بروز علائم زیر با پزشک خود مشورت کنید:

  • مشکل در جویدن مواد غذایی
  • التهاب در قسمت لثه
  • کم شدن بافت لثه
  • تورم اطراف بافت ایمپلنت
  • شل شدن ایمپلنت
  • درد و ناراحتی شدید

مراقبت از ایمپلنت دندان

استفاده از برس های مخصوص

می توانید از یک مسواک معمولی برای مسواک زدن روی ایمپلنت های دندانی خود استفاده کنید، اما گاهی بیماران نمی دانند از چه مسواکی استفاده کنند. در هنگام استفاده از مسواکهای صوتی، برقی یا دستی تفاوت اساسی وجود ندارد، بنابراین هر کدام از موارد، مناسب برای استفاده هستند.

استفاده از نخ دندان در بهداشت ایمپلنت

انواع نخ دندان ها در داروخانه ها وجود دارد، و انتخاب صحیح آن بسیار دشوار است. به طور کلی، دندانپزشکان استفاده از نوار یا نخ بلافاصله برای کاشت ایمپلنت را توصیه می کنند، زیرا نخ دندان می تواند از بافت اطراف دندان و لثه محافظت کند.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.